meny

&guide

Med and hotels Stockholmsguide tipsar vi om våra guldkorn som vi tycker är värda ett besök när du är i huvudstaden. Om du har andra tips som du tycker passar på vår sida, maila oss gärna på info@andhotel.se. Vi tar tacksamt emot roliga idéer så vi kan hjälpa andra gäster att planera en grym Stockholmsvistelse.

friends arena

Ska du på konsert eller event på Friends Arena i Solna? Bor du hos oss kan du smidigt åka kommunalt till arenan. Närmsta tunnelbanestation, Hötorget, är runt hörnet.

På Friends Arena annordnas konserter, sportevenemang, events och shower.

hötorgsterassen

&fredric tipsar om en skön takterass mellan Hötorgsskraporna. På Hötorgstrassen har man byggt upp ett avlappnat lunchställe med foodtrucks. Här kan du välja på grillade burgare, asiatiska bowls och olika goda mellanöler.

Om du vill träna ett hårt crossfitpass så håller Crossfit Solid i träning här. På Hötorgsterassens Facebook tipsar de om olika events som hålls på terassen. Loppis, djs, livemusik och stand up m.m.

whyred

Whyred har sin outlet centralt på Drottninggatan i Stockholm. Från hotellet tar det 5 min. att gå. Här samlar de rea-plagg, samples och utgående produkter. Allt till mycket bättre priser. Fyndafynda!

Whyred är ett stockholmsbaserat märke som startade 1999. Roland Hjort heter grundaren och Whyreds signaturstil är snygga parkas över välskräddade kostymer. Stilrent, designat och trendigt.

k25

Stökig, högljudd och fulkomligt superhärlig food court med mat från världens olika kök. Här kan du ta dumplings från Bejing 8 medan din matkompis beställer en burgare från Vigårda. Här finns också Snackbar, Panini, Zocalo, Yoi, Hattori Sushi Devil. JimLim, Malmø, Combo och Nero.

Med 250 sittplatser i olika nivåer och öppettider från frukost till AW är detta ett omtyckt ställe bland hippa Stockholmare. Vissa av restaurangerna serverar dessutom öl och vin.

Chokladfabriken

Ett stenkast från oss, upp för Apelbergsgatan, ligger Chokladfabriken. Här görs det egengjorda praliner i goda smaker och fina askar. Det finns också en servering där du kan ta en kopp kaffe och njuta av det härliga doften av choklad.

Chokladfabrikens egna ord: Hos oss hittar du ovanligt god choklad i alla former. Hela kakor, praliner, drickchoklad, petit-fourer, tårtor och muffins. Allt är gjort för hand och innehåller därmed både kärlek och choklad.

Stikki Nikki

Ett riktigt smultronställe med glassar som är bland det godaste Stockholm har att erbjuda. Stikki Nikki serverar ekologisk handgjord glass med fantastiska smaker. Självklart finns de omtyckta klassikerna, men här kan man ta ut svängarna med messmörsglass eller Campari & Grapefruktsorbet. Med över 500 recept så erbjuder de olika smaker från dag till dag. Väl värt ett besök!

Junibacken

Ett av de mest välbesökta museum för barn som Stockholm har att erbjuda. Här kliver ni in i Astrid Lindgrens fantastiska sagovärld. Pippi, Karlsson på taket, Mio min Mio. Varje dag spelas teater upp för barnen och Astrids miljöer är uppbyggda för barnen att få leka i. Även andra barnboksförfattares sagor kan du leva dig in i, tex. Barbro Lindgren med Loranga,och Vilda Bebin. Junibacken passar bäst för barn mellan 2-8 år, men även för medföljande vuxna är detta ett fantastiskt museeum.

Fotografiska

Fotografiska är ett välbesökt turistmål i Stockholm. Här pågår ständigt fotoutställningar som byts ut under året. Fotografiska har också en omtyckt restaurang som leds av Paul Svensson. Restaurangen blev utsedd till Världens Bästa Museirestaurang 2017!

Vasa Museet

Skeppet Vasa kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på botten bärgades det väldiga krigsskeppet och resan kunde fortsätta. Idag är Vasa världens enda bevarade 1600-talsskepp och Vasamuseet det mest besökta museet i Skandinavien.

Moderna Museet

Moderna museet har en av världens främsta samlingar av modern- och samtidskonst från 1900-talets början till idag, med konstnärer som Warhol, Picasso, Dalí och Matisse. Utöver samlingen presenteras också tillfälliga utställningar. Aktiviteter för barn, butik, restaurang och espressobar. Gratis intr

Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett.

Operans egna ords: Kungliga Operan presenterar varje år både regissörer och solister i världsklass. Ensemblen bjuder på såväl traditionella klassiker som helt nyskrivna verk. Som nationalscen för balett bjuder Kungliga Baletten både på tåspets och tyll samt modern koreografi. Med en fot i traditionen och den andra i framtiden har kompaniet en trogen publik.

Dramaten

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom.

Restaurang Hantverket

En riktigt trevlig restaurang med väldigt god mat!

Hantverkets egna ord: Det är det vi lever för: att laga god mat lagad från grunden med hjärta, själ, handgripligen med våra flinka händer, precis som alla riktiga hantverkare jobbar.

Urban Deli

I kvartert bredvid and hotel ligger härliga Urban Deli. En matvarubutik utöver det vanliga. Här serveras dessutom frukostar, bruncher, luncher och middag i restaurangen. Generösa öppettider och god mat!

Åhléns City

Bra shopping erbjuder det stora Åhlénsvarhuset mitt i Stockholms city. Här finner du mode, inredning och kosmetik under ett och samma tak. Åhl+ens City har utvälda märken av flera av Sveriges ledande modehus.

Nordiska Kompaniet NK

Ett av Stockholms mest kända och anrika varuhus. Svenskt och internationellt mode, kosmetik, juvelerare, glas och keramik, inredning, delikatesser och mycket mer.

Grandpa

Kläd- och inredningsbutik med utvalda märken som Hope, Rodebjer, Ganni, Our Legacy m.fl.

Grandpas egna ord: Idag har vi 6 butiker: en i Göteborg, en i Malmö, tre i Stockholm och online www.grandpastore.com. Vare sig du besöker oss online eller i någon av våra butiker kommer du snart märka att vår starkaste usp, cherry-on-top så att säga, är team Grandpa d.v.s. vår personal. Vi andas och lever skandinavisk livsstil med unik kunskap och 2 ton personlighet.

highlights

weekendrabatt – 20%

Inga planer för helgen? Kom till oss på en härlig hotellweekend. Vi har specialpriser varje helg – hela 2018!

Läs mer

shoppingtips

&fredric tipsar om sitt fyndställe i Stockholm, Whyreds outletbutik på Drottninggatan 94. Här säljer de ut samples och tidigare kollektioner till riktigt bra priser. Läs mer

kalendarium

Lidingöloppet går av stapeln 29/9. TCS Lidingöloppet 30 är världens största terränglopp och räknas med i en svensk klassiker. Det finns också andra distanser att välja på. Om du ska ge dig ut i löparspåret, se till att bo riktigt skönt och centralt hos oss på and hotel. Läs mer

Sweden International Horse Show fyller Friends Arena av hästar, ryttare och sågspån. Har du biljetter till denna härliga hästshow? Bo hos oss på and hotel och ta dig till arenan kommunalt.  Läs mer